Bakan Yumaklı: Bugün ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere 47 yangın çıktı

Bolu, 16 Ağustos (Hibya) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, birçok ilde meydana gelen yangınlar hakkında açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, bugün Türkiye genelinde 47 yangın meydana geldiğini, bunlardan 30 tanesinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı: Bugün ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere 47 yangın çıktı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün Türkiye genelinde 47 yangın meydana geldiğini, bunlardan 30 tanesinin kontrol altına alındığı, 17 tanesine müdahalenin devam ettiğini duyurdu.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Kurum ve kuruluşlarımızın da bize desteği var. Gece boyu müdahale sürmüştü, bugün de sürdü. Müdahalemiz devam edecek.

Çok büyük bir alan maalesef dağınık bir müdahale şeklinde sürüyor. Arkadaşlarımız sonuç ala ala gidiyor. Çok şükür can kaybımız yok bu konuda her şey kontrol altında.

Ayvatlar, Umurlar, Yeniköy ve Seferler mahalleleri tedbiren tahliye edilmiş durumdadır. Yine tedbir amaçlı Göynük-Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı.

Dün 21.10’da İzmir Yamanlar’da başka bir yangın çıkmıştı gece boyunca ona da müdahale sürdü. Müdahaleler sonucunda belli bir enerji düşüklüğüne getirmiştik ki sabah 10.14’te bu yangına iki kilometre ötede yeni bir yangın çıktı. Bu yangına da müdahale edildi.

Birbirine yakın iki yangında 4 tanker uçağı, 15 helikopter, 70 kara aracı ve yaklaşık 450 personelle kontrol altına almak için çalışıyoruz. Burada da şiddetli rüzgar bizim çalışmalarınızı zaman zaman engelledi.

Yamanlar mevkisindeki yangının yerleşim yerlerine çok yakın olması bizi ilk başta çok yoğun bir şekilde buralara sevk etti.

16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı ve 44 işyeri de tahliye edildi. Burada da ilgili kurumlar yangını söndürmek için gayret ediyorlar.

İzmir’de üçüncü bir yangınımız daha var. Saat 15.36’da Beydağı’nda meydana geldi. İlk müdahale 6 dakika sonra yapıldı. Buraya da 3 uçak, 1 helikopter sevk ettik. Maalesef buradaki yangın da kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet etti. İzmir’deki yangınların çıkış sebeplerini kolluk güçleri araştırıyor.

Bu sabah Manisa’nın Gördes ilçesindeki yangının enerjisini düşürmüştük ancak meteorolojik koşullar değişti. Çok kararsız ve şiddetli bir rüzgar başladı o yüzden yangının enerjisinde bir artış meydana geldi.

Bunların dışında kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan birçok yangınla mücadelemiz devam ediyor. Bugün ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere 47 yangın çıktı. Bunların 30’u kontrol altına alındı, 17’sine müdahalelerimiz devam ediyor.

Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın’ın Didim ilçesinde Ak-Yeniköy’de çıkan bir yangın vardı buna da 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk edildi.

Bütün bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.