Bakan Yumaklı: Bugün itibarıyla şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı

İzmir, 17 Ağustos (Hibya) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde meydana gelen yangınlar hakkında açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, şu ana kadar 72 yangının meydana geldiğini belirtti.

Bakan Yumaklı: Bugün itibarıyla şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı
Yayınlama: 17.08.2024
4
A+
A-

Bakan Yumaklı'nın yangınlar hakkında verdiği bilgiler şu şekilde:

“Bugün itibarıyla şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı. Bunların 45’i kontrol altında 27’sine müdahale sürüyor.

Sabah itibariyle sadece Bolu ve Manisa’daki yangınlarla müdahale ediliyordu ki onların da enerjileri düşürülmüştü. Şiddetli rüzgarın olmasıyla buradaki yangınlar alevlendi.

Bolu yangını saat 12.41’de anızdan kaynaklı meydana geldi. Yaklaşık 80 kilometreye varan bir hızlı rüzgar sebebiyle yayıldı. Bu yangını başlatanlar gözaltına alındı. Yangına o an itibarıyla 13 helikopter, 160 kara aracı 822 personel sevk ettik. Ayvatlar, Yeniköy, Seferle ve Umurlar Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edilirken Nallıhan-Göynük yolu trafiğe kapatılmıştı. An itibarıyla hem müdahale hem nemin yüksek olması hem de sıcaklığın düşmesiyle enerjisi düşürülmüş vaziyette. Yangın çok sarp bir bölgede olduğu için 2 hat arasında gidiyor. Bu yangınla ilgili yanılmıyorsam 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir Karşıyaka Yamanlar’da dün saat 21.10’da bir yangın meydana geldi. Dün gece sabaha kadar bütün müdahaleleri yapılıp yangın söndürülürken bugün sabah 10.14’te bu yangına yakın bir yerde ikinci bir yangın meydana geldi. Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları bir ateşten oldu. Bu 3 kişi aranıyor. Birbirine yakın devam eden bu yangınlara 5 uçak, 14 helikopter,70 kara aracı ve 445 personel sevk edildi.

Özellikle Yamanlar mevkisindeki yangının konut alanına yakın olması dolayısıyla 14 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 işyeri de tahliye edildi. Bir evinde çatısına isabet eden ateş sebebiyle yangın çıktı ancak müdahale sonucu söndürüldü.  Yangın rüzgarın şiddetine göre zaman zaman baskılanırken zaman zaman da alevlenebiliyor. Gerekli tedbirler alındı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Beydağı mevkisinde iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın meydana geldi. İki çocuk da gözaltına alındı. Burada kararsız bir rüzgar var tek tarafa esmediği için müdahale eden arkadaşlarımızın hayati tehlike atlatmasına sebep olan durumlar olabiliyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Bu yangına da 3 uçak, 1 helikopter, 10 yangın aracı, 63 personel sevk edildi. Yangının enerjisi şu an düşürülmüş vaziyettedir.

Manisa’nın Gördes ilçesindeki yangın kırsal alanda başlayarak ormana sirayet etti. Çıkış sebebiyle ilgili herhangi bir bilgimiz yok emniyet kuvvetleri araştırıyor. Buraya da 2 uçak, 2 helikopter, 99 kara aracı ve 512 personel sevk edildi. Orada ciddi müdahale ve mücadele ediliyor.

Aydın’ın Didim ilçesindeki yangının çıkış sebebi şu an bilinmiyor. Bu yangın da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet etti. 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk edildi. Çok şükür ki bu yangının da enerjisi düşürüldü.

Bizi endişeye sevk eden Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde meydana gelen yangın kırsal alanda başlayıp ormana sirayet etti. 2 uçak, 3 helikopter, 30 kara aracı, 168 personel sevk edildi daha sonra arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde buraya müdahale ettiler ancak çok şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlayacak şekilde.

Muğla’nın Milas ilçesi ile Karabük’ün Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde meydana gelen yangınların de enerjileri düşürülmüş vaziyettedir.

Yangın topyekün bir mücadeledir. Burada herkesin farklı bir görüşü olabilir ancak bunun bir metodolojisi var.

Tekrardan belirtiyorum; yarın ve hafta sonu çok düşük nem, yüksek şiddette rüzgar ve yüksek sıcaklık olacak. Mümkünse kapalı alanların dışında bir ateş yakılmasın.

Ayrıca Yunanistan'daki yangın için gönderilen helikopter ve uçaklar bu sabah itibarıyla Türkiye'ye geldiler.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.