Bakan Yerlikaya: “10 ilde 58 mağara, sığınak ve depo imha edildi”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya: “10 ilde 58 mağara, sığınak ve depo imha edildi”
Yayınlama: 24.12.2023
8
A+
A-

Bakan Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde Jandarma Özel Harekat (JÖH), komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve bin 812 Jandarma personelinin katılımı, J-SİHA ATAK helikopterlerinin desteği ile mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen “Kahramanlar-35” operasyonlarında 58 barınma alanının imha edildiğini bildirdi.

Operasyona ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

Kürtün, Dörtyol, Belen, Payas, Baykan, Şırnak-Merkez, Gabar, Silopi, Çukurca, Dicle, Ovacık, Bestler-Dereler, Silvan, Ergani, Elbistan, Savur, Betüşşebap ve Gercüş kırsalında düzenlenen operasyonlar kapsamında; 15 kg patlayıcı madde, 20 kg amonyum nitrat, 58 adet fünye, 10 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet mavzer tüfeği, 1 adet 105 mm obüs mühimmatı, 1 adet 120 mm top mühimmatı, 1 lav silahı, 15 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 13 adet anti-tank mühimmatı, 19 adet EYP, 10 adet el bombası, 168 adet pil, bin 568 adet çeşitli cinste ve ebatta mühimmat, 41 adet tüp, 300 metre elektrik kablosu,  çok sayıda mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.”

Bakan Yerlikaya, terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınakların tek tek imha edildiğini belirterek, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.