Bakan Yardımcısı Ağar, Prefinansman Protokolü İmza Töreni’ne katıldı

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, “Tıbbi Cihaz Sektörünün MDR Sürecinde Finansmana Erişimi Çalıştayı ve Prefinansman Protokolü İmza Töreni”ne katıldı.

Bakan Yardımcısı Ağar, Prefinansman Protokolü İmza Töreni’ne katıldı
Yayınlama: 21.05.2024
0
A+
A-

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, sektörden gelen talepler doğrultusunda Türk Eximbank ve İGE A.Ş.’nin de olumlu geri dönüşleri neticesinde; prefinansman modelinin kapsamını genişletme kararı alındığını açıkladı.

İmzalanan ek protokolün yürürlüğe girmesi ile birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Tıbbi Cihaz Regülasyonu (MDR) sürecine yönelik olarak Pazara Giriş Belgesi Desteğinden faydalanmak isteyen ihracatçı firmalar hakkında açıklama yapan Bakan Yardımcısı Ağar, şunları söyledi:

“Firmalar, Türk Eximbank’a kredi başvurusunda bulunabilecekler ve prefinansman protokolü çerçevesinde öncelikli olarak değerlendirmeye tabi tutulacaklar; bununla birlikte, protokol gereğince Türk Eximbank tarafından prefinansman kredisi onaylanan ihracatçılarımıza, İGE A.Ş. tarafından öncelikli olarak teminat desteği sağlanacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.