Bakan Yardımcısı Ağar: İhracatın yüzde 22’sini tarım ve gıda ürünleri oluşturuyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, 22’inci Türk-Arap İşbirliği Zirvesi, 10’uncu Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile 8’inci Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı açılışına katıldı.

Bakan Yardımcısı Ağar: İhracatın yüzde 22’sini tarım ve gıda ürünleri oluşturuyor
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Ağar, 2023 yılında Türkiye'nin 22 Arap ülkesine gerçekleştirdiği 46,4 milyar dolarlık ihracatın toplam ihracatın yaklaşık yüzde 18’ini oluşturduğunu söyledi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Türk – Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TURAB) tarafından organize edilen 22'inci Türk-Arap İşbirliği Zirvesi, 10'uncu Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile 8'inci Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı açılışına katıldı.

Konuşmasında gıda ve tarım sektörünün önemine vurgu yapan Ağar, Türkiye'nin güçlü tarım sektörü ihracatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak sektör ihracatının arttırılması noktasında bakanlığın sağlamış olduğu desteklere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı Ağar, 2023 yılında Türkiye'nin 22 Arap ülkesine gerçekleştirdiği 46,4 milyar dolarlık ihracatın toplam ihracatın yaklaşık yüzde 18’ini oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu ihracatın ise 10,3 milyar dolarını, yani yaklaşık yüzde 22’sini tarım ve gıda ürünleri oluşturmakta olup ihracatımızdaki artışın sürdürülmesi noktasında Bakanlığımız çalışmaları sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde kesintisiz devam edecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.