Bakan Uraloğlu: Eksiklikleri giderdikleri an biz engeli kaldırmış olacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya’da sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu: Eksiklikleri giderdikleri an biz engeli kaldırmış olacağız
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada Türkiye'de de temsilcilikleri bulunan sosyal medya kanallarının uyması gereken birtakım kurallar olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız uyarılara rağmen zaman zaman bu kurallara uyulmasında problemler görüyoruz. Getirilen erişim engeli de yine böyle bir durumdan kaynaklandı” dedi.

Türkiye'nin kanun ve kuralları olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Instagram yetkililerini katalog suçları dediğimiz çerçeve kapsamında uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak bu erişim yasağını kaldırmış olacağız. Biz hukuk ülkesiyiz, bu platformların hepsini takip ediyoruz, onlarla iletişim halindeyiz.”

Bakan Uraloğlu, sosyal medya yetkililerinin birçok söylenilen kuralları yerine getirdiklerinin fakat bazen bu ifadelerin karşılık bulmadığının altını çizerek, “Özellikle hem hukuken koyduğumuz kuralları hem de bazı toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak uyarılarda bulunuyoruz. Bu anlamda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Instagram'ın erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair soruya yanıt veren Bakan Uraloğlu, şunları dile getirdi:

“Instagram Türkiye temsilcisiyle iletişim halindeyiz şu anda. Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikleri giderdikleri an biz engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız, kanun ve kuralları olan bir ülke. Biz de herkesin bu kural ve kanunlara uymasını istiyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.