Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile eğitimde sınırları kaldırdık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi’de yer alan ücretsiz çevrimiçi eğitimler hakkında açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile eğitimde sınırları kaldırdık
Yayınlama: 02.09.2024
4
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi ücretsiz eğitim portalında kişisel gelişim, sistem, yazılım, kariyer yolu, regülasyon, güvenli internet, tasarım, K12, yapay zeka ve işletme dünyası olmak üzere 10 ana kategoride, 283 konu başlığında, 146 bin dakika çevrimiçi eğitimlerin bulunduğunu duyurdu.

BTK Akademi eğitimleri ile bugüne kadar 2 milyon 258 bin 273 vatandaşa kariyer desteği sağlandığını vurgulayan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Haftalık 650 bine ulaşan görüntülenme sayısı, her hafta sisteme dahil olan 10 bin yeni kullanıcısıyla BTK Akademi ücretsiz eğitim portalını, mobil uygulamasıyla cep telefonlarınıza da taşıyoruz. Bu sayede zamansal ve mekansal kısıtlamaları kaldırıyor; nitelikli bilgiye erişimi kolaylaştırıyoruz. Vatandaşımız ülkemizin ve dünyanın neresinde olursa olsun tek dokunuşla bilgiye kolayca ve güvenle erişsin diye çalışmaya devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.