Bakan Tunç: Yangınlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları adli soruşturmaları başlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların ilk andan itibaren başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç: Yangınlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları adli soruşturmaları başlattı
Yayınlama: 17.08.2024
3
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların ilk andan itibaren başlatıldığını duyurdu.

Soruşturmaların titizlikle sürdürülmekte olduğuna dikkat çeken Bakan Tunç, “Devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Adalet Bakanlığı olarak, havadan ve karadan aralıksız bir şekilde müdahale edilen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik.” dedi.

100 kişilik uzman CEKUT ekibinin, araç ve ekipmanlarıyla birlikte yangınlara müdahale için teyakkuza geçtiklerini belirten Bakan Tunç, “Bütün çabamız ve duamız yangınların en kısa sürede söndürülmesi içindir. Yeşil Vatan'ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyor, yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.