Bakan Tunç: Narin Güran soruşturmasındaki bazı değerlendirmeler sakıncalı olabilir

Denizli, 13 Eylül (Hibya) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Tunç: Narin Güran soruşturmasındaki bazı değerlendirmeler sakıncalı olabilir
Yayınlama: 13.09.2024
1
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Narin Güran soruşturmasında 10 kişi tutuklu, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturma devam ediyor.

Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku örneği adli top kurumlarımızda incelemeye tabii tutuluyor. Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu anda yapışıyor ama biraz zaman alacak bu incelemeler. Bu incelemeler neticesinde birtakım veriler ortaya çıkacak.

İfadeler alındı ve bu ifadeleri savcılarımız değerlendirecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız başından beri Narin kızımızın canlı bulunmasıyla ilgili özellikle üstün bir gayret gösterilmesini istemişti.  Adli soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi ve Narin evladımızı katleden canilerin bir an önce bulunması ve yargı huzurunda hesap vermelerinin sağlanmasıyla ilgili milletçe bekliyoruz. Adli soruşturma ve adli tıp incelemeleri devam ediyor.

Soruşturma gizliliğini koruyor. Tabii ifade tutanakları avukatlara verildiği için bunların basın ve TV ekranlarında değerlendirildiğini görüyoruz. Ancak bazı değerlendirilmelerin soruşturmanın selameti açısından sakıncalı olabileceğini de paylaşmak istiyoruz.

İnşallah bir an önce bu soruşturma etkin bir şekilde tamamlanır ve Narin kızımızı katledenler bulunur ve cezasını alır.

Biz Narin evladımızın katillerini bulmak için yargımıza her türlü desteği verme gayreti içerisinde çalışıyoruz.

Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz bir insan hakları savunucusu ve bizim vatandaşımızdır. İsrailli saldırganları, Filistinli mazlumlara kıyanları protesto etmek için barışçıl bir gösteride israil askerleri tarafından şehit edildi. Buna ilişkin deliller elimizdedir. Türkiye olarak biz de Ayşenur’un hakkını ve hukukunu savunma noktasındaki takiplerimizi sürdürdük. Dışişleri Bakanlığımız, MİT Müsteşarlığımız, Adalet Bakanlığımız birlikte bu koordinasyonu sağladık.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bir soruşturma başlattı. İç hukuktan kaynaklanan bir yetkimiz var. Vatandaşımız yabancı bir ülke sınırları içerisinde yabancı bir şahıs tarafından şehit edildi.  Dolayısıyla vatandaşımızın hakkını korumamız ve suç işleyenlerin cezalandırılmasıyla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmamız gerekiyordu ve başlattık. Uluslararası alanda da yakalama kararı çıkarttıracağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.