Bakan Tunç: Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımız sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da ülke gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç: Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımız sürüyor
Yayınlama: 12.06.2024
3
A+
A-

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onların dilleri yok, dertlerini anlatamayabilir. Onlar bizim can dostlarımız. Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımız bizim sürüyor. Özellikle son yıllarda yaptığımız düzenlemelerle, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yaptığımız değişikliklerle hayvanlara karşı eziyet eden, onları öldürülenlerle ilgili özellikle cezaların artırılmasıyla ilgili düzenlemeleri hayata geçirmiştik.

Hayvanların korunması konusunda hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hayvanların birbirlerine de zarar vermemelerine de zarar vermemeleri lazım. Sokakta başıboş köpeklerin, insanlara zarar verdiği konuları da hep beraber üzülerek görüyoruz.

Sokakların da korunaklı olması lazım. Bir orta yolu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerimizin bulacağına yürekten inanıyoruz.

Özellikle insan sağlığını korumaya yönelik de birtakım tedbirlerin alınması lazım. Belediyelere özellikle bu konuda görevler ve yetkiler verilmesi lazım. Bu konuda görevli kişilerin net bir şekilde belirlenip, bu konudaki yaptırımların belirlenmesi lazım. Barınakların artırılması ve yapımıyla ilgili birtakım maddi desteklerin oluşturulması gerekiyor. Bu konudaki çalışmaları elbette ki milletvekillerimiz gerçekleştirecektir ve en doğru kararı verecektir. Buna inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ayşe Ateş görüşmesi konusu

Görüşmede ben de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız, dikkatle dinledi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi, bağımsız ve tarafsız yargı huzurunda devam eden dava ve soruşturma var. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz’da duruşmaları başlıyor. Dosyada 22 tutuklu sanık var. Tutuklu sanıklar bakımından dava açıldı. Dosya zaten tüm kamuoyunun gündeminde, tüm delilleriyle kamuoyuyla paylaşılmış durumdadır.

Ayhan Bora Kaplan konusu

Macaristan’dan talep ettik. Dosyalarımız, Macaristan yetkili makamlarına intikal etti ve orada 40 günlük geçici bir tutuklama kararı verilmişti. Dosyalarımızın tercümesi de Macaristan yetkili makamlarına ulaştı. Oradan gerekli iade sürecini bekliyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.