Bakan Şimşek: İşgücü göstergeleri OVP hedefleriyle uyumlu seyrediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu seyrettiğini bildirdi.

Bakan Şimşek: İşgücü göstergeleri OVP hedefleriyle uyumlu seyrediyor
Yayınlama: 10.09.2024
1
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, işgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu seyrettiğini belirterek, “Ekonomide dengelenmenin sürdüğü yılın ilk yedi ayında istihdam yaklaşık 600 bin kişi arttı. İşsizlik oranı temmuzda yüzde 8,8 oldu.” dedi.

Ekonominin yüzde 23’ünü oluşturan sanayi sektöründe büyümenin ılımlı seyrettiğine değinen Bakan Şimşek, şunları ifade etti:

“İlk yedi ayda sanayi üretimi yıllık yüzde 1,2 arttı. İhracat İklim Endeksi dış talep koşullarında iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak.”

Bakan Şimşek, “İyileşen dış talep koşullarından azami ölçüde faydalanmak ve kalıcı rekabet gücü artışı için verimliliğe dayalı üretimi ve sanayide dönüşümü; iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye, ikiz dönüşümü sağlamaya ve beşeri sermayeyi güçlendirmeye odaklanan yapısal reformlarla destekleyeceğiz.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.