Bakan Özhaseki: Çöken binanın 1,5 katının kaçak olarak eklendiği tespit edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece’de sabah saatlerinde çöken binanın 36 yıl önce inşa edildiği ve daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Özhaseki: Çöken binanın 1,5 katının kaçak olarak eklendiği tespit edildi
Yayınlama: 02.06.2024
3
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece'de sabah saatlerinde çöken bina ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Özhaseki çöken bina ile ilgili; “İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce deniz kumu ile inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir” dedi.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Özhaseki, “İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığının anlaşıldığı bilgisini paylaştı.

Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini belirterek gelişmeleri anbean takip ettiklerini söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.