Bakan Memişoğlu: Ülkemiz organ nakillerinde tam bir tecrübe merkezi haline geldi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Malatya’da düzenlenen “9. Malatya – Giessen Organ Nakli Günleri” programına telekonferansla katılarak açılış konuşması yaptı.

Bakan Memişoğlu: Ülkemiz organ nakillerinde tam bir tecrübe merkezi haline geldi
Yayınlama: 26.07.2024
3
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü ve Justus-Liebig Giessen Üniversitesi iş birliğiyle Malatya’da düzenlenen 9. Malatya – Giessen Organ Nakli Günleri programına telekonferansla katıldı.

Türkiye’nin organ nakli hizmetlerinde çok başarılı olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, ülkenin bu konuda hem altyapı hem de insan gücü olarak dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bakan Memişoğlu, 1979 yılında yayımlanan 2238 sayılı Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun ile birlikte Türkiye’nin bu alanda önde gelen ülkelerden biri olma yolunda büyük bir adım attığını sonrasında organ nakli konusunda yaşanan gelişmelerle ülkenin organ nakillerinde tam bir tecrübe merkezi haline geldiğini söyledi.

Türkiye’nin 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp, 2 akciğer nakli merkezi ile yılda ortalama 5 binin üzerinde nakil operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiğine dikkati çeken Bakan Memişoğlu, ülkenin nakilde, hasta ve nüfus başına düşen merkez sayısı bakımından dünyanın ilk 5 ülkesi içinde olduğu bilgilerini paylaştı.

Bakan Memişoğlu, “Sözlerime iyiliklerin en büyüğünü yapan organ bağışçılarımız ve onların yakınlarına teşekkürlerimi ileterek son vermek istiyorum. En acı anında başka insanların yaşamlarını kurtarma empatisini duyan bütün organ bağışçılarımıza ve onların yakınlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.