Bakan Memişoğlu: Sağlık sektörünü Türkiye’nin lokomotif sektörü haline getirmek istiyoruz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sadece hizmet alnında değil; bilgisini, bilimini ve buna bağlı olarak teknolojisini de üreten bir sağlık sektörünü Türkiye’nin lokomotif sektörü haline getirmek istediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu: Sağlık sektörünü Türkiye’nin lokomotif sektörü haline getirmek istiyoruz
Yayınlama: 17.07.2024
2
A+
A-

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na katıldı.

Komisyon üyelerine hitap eden Bakan Memişoğlu, sağlıkla ilgili sorunları değerlendirmenin ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın önemine dikkat çekti.

Bakan Memişoğlu, sağlığın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kanunları arasında sağlıkla ilgili kanunlarının yer aldığını ifade etti.

Özellikle son 20 yılda sağlık alanında yaşanan gelişmelerin altını çizen Bakan Memişoğlu, sağlık alanındaki değişim sürecine ilişkin olumlu çıktıların COVID-19 pandemisi ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uluslararası kamuoyu tarafından da görüldüğünü söyledi.

Bakan Memişoğlu, sağlık hizmet sunumunda çok ulaşılabilen ve her yere ulaşan bir sağlık sisteminin olduğuna dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tabi ki bazı sorunlarımız mevcut, bu sorunların üstesinden hep beraber geleceğiz. Sadece hizmet anlamında değil, bilgisini, bilimini ve buna bağlı olarak teknolojisini de üreten bir sağlık sektörünü, Türkiye’nin lokomotif sektörü haline getirmek istiyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.