Bakan Memişoğlu, Elazığ’da

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Elazığ’ya gitti.

Bakan Memişoğlu, Elazığ’da
Yayınlama: 10.08.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Elazığ’da il protokolü tarafından karşılandı ve Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediye Başkanlığında görüşmeler yaptı. Memişoğlu; Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve yetkililerle yaptığı toplantılarda Elazığ’daki sağlık yatırımlarına ve sağlık hizmetlerine dair bilgi aldı.

Görüşmelerin ardından Bakan Memişoğlu, Elazığ gezisinde kendisine eşlik eden heyetle birlikte esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ardından 3 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezinin açılışını gerçekleştiren Memişoğlu, açılış konuşmasında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurguladı. Bakan Memişoğlu, hastalanmadan sağlıklı kalmak için sağlıklı beslenmek, fiziksel aktivite yapmak ve bağımlılıklardan uzak durmak konularına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde İl Değerlendirme Toplantısına katılan Memişoğlu, Elazığ’daki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin il yöneticilerinden bilgi aldıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Ülkemizin en değerli illerinden bir tanesi Elazığ’dayız. Kahramanlığın, mertliğin merkezindeyiz. Bizi burada misafir ettikleri için Sayın Valim başta olmak üzere bütün Milletvekili arkadaşlarımıza, değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Şunu gördük ki Elazığ sağlıkla ilgili çok iyi şeyler yapıyor. Bir acı yaşadık 6 Şubat’ta onun yaraları sarılma aşamasında. Biz de sağlıkla ilgili baktığımızda Fırat Üniversitesi gibi kültürü olan, geçmişi olan, bir tıp fakültesi, hastanesi olan; aynı zamanda şehidimizin ismini taşıyan Şehir Hastanemizde (Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi) çok iyi hizmetler verildiğini gördük.”

Bakan Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Prof. Dr. Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze ve diğer yetkililer eşlik etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.