Bakan Memişoğlu: Ekim, kasım ayları üst solum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Yozgat’ı ziyaret etti.

Bakan Memişoğlu: Ekim, kasım ayları üst solum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler
Yayınlama: 27.09.2024
2
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere gittiği Yozgat’ta ilk önce Valiliği ziyaret etti. Burada il protokolü tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve ildeki yetkililerle görüşme gerçekleştirdi.

Kemal Memişoğlu burada yaptığı açıklamada, “Yozgat, Anadolu’muzun kadim şehri, tarihi şehri, yiğitlerin diyarı. Biz de burada sağlık hizmetlerini değerlendirip daha iyi sağlık hizmetlerini nasıl yaparız, nasıl sunarızı tartışıyoruz. Şehir hastanelerimizin ilkini Yozgat’ta hizmete açmıştık. Sağlık hizmetleri anlamında Yozgat iyi yerlerde, daha da iyi olması için çabalıyoruz. Özellikle Üniversitemiz, Üniversite Hastanemiz, sağlık hizmetleri sunan Şehir Hastanemizle beraber burada sağlığı değerlendiriyoruz. Toplumumuza sağlığının kıymetini bilmesini, hastalanmadan sağlığını, bedenini korumasını öneriyoruz. Özellikle bağımlılıklardan, kilodan, yanlış beslemeden, hareketsizlikten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Malum, Ekim Kasım ayları üst solum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler. Onun için hijyen kurallarına dikkat etmelerini, kapalı alanlarda eğer hastalıklar varsa oradan uzak durmalarını veya eğer hastalanmışlarsa kendilerini izole etmeleri öneriyoruz.” dedi.

Yozgat Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunan Bakan Memişoğlu, sağlık çalışanları ve yöneticilerle ildeki sağlık hizmetlerinin durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, Yozgat Şehir Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarının taleplerini dinledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Memişoğlu’nun başkanlığında yetkililerle Yozgat İl Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Memişoğlu’na ildeki sağlık yatırımlarının ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında detaylı bilgi verildi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Yozgat’ta esnaf ve vatandaşları da ziyaret etti. Daha sonra Amasya’ya gitmek üzere ilden ayrıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.