Bakan Kurum: İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi koruyacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Atatürk Bulvarı rezerv alan şantiye ziyaretinde açıklama yaptı. Kurum, “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ni, İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi koruyacağız.” dedi.

Bakan Kurum: İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi koruyacağız
Yayınlama: 22.08.2024
4
A+
A-

Bakan Kurum’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Deprem dönüşümü adeta yeni bir milli mücadeledir. Bu kapsamda biz milli mücadeleye, deprem dönüşümüne omuz verecek her bir arkadaşımızla yol yürümeye hazırız. Yeter ki derdi, isteği, arzusu deprem bölgesi olsun. Deprem bölgesinin ayağa kalkması için burada yapılması gereken her türlü fedakarlığı inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizle birlikte yapacağız.

Hükümetimizin odak noktası, deprem bölgesidir. Deprem bölgesi, Türkiye’nin birinci gündem maddesidir. Birinci gündem maddesi olarak kalmaya devam edecektir. Biz bu anlayışla verdiğimiz sözleri tutmak için de daha önce yaşadığımız depremlerde, sellerde, heyelanlarda, yangınlarda ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları inşallah sürdürüyor olacağız.

İstanbul Boğazı, sadece orada oturan, yaşayanların değil hepimizin ortak meselesidir. Boğazımızın güzelliğinin korunması adına buradaki yeşil alanların, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ne gözümüz gibi bakıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bakmaya devam edeceğiz.

Üsküdar’da Vaniköy semtinde Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde maalesef buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşmayla karşı kaşıya kaldık. Bu yapılaşmaya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna ait bu bölgede ekiplerimiz hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale ettik.

Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur. Gerekli hukuki süreç, savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. Kaçak yapının yıkımına ilişkin de ilgili büyükşehir belediyesine gerekli uyarı yapılmıştır. Biz de bakanlık olarak süreci an be an takip edeceğiz. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ni, İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi koruyacağız. Burada herhangi bir kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.