Bakan Kurum: Aşırı sıcaklarda ufak bir ihmal bile yeni yangınlara sebebiyet verebilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aşırı sıcaklarda ufak bir ihmalin bile yeni yangınlara sebebiyet verebileceğini belirterek, “Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda özellikle çok duyarlı olmalarını rica ediyorum.” dedi.

Bakan Kurum: Aşırı sıcaklarda ufak bir ihmal bile yeni yangınlara sebebiyet verebilir
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Bakan Kurum, toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya katılan partililere seslendi.

Bakan Kurum’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Malatya, bizim gururumuzdur. Malatya bizim iftihar tablomuzdur. İnanın bana sizin bu duruşunuz, Türkiye’nin her yerinde bir mutluluk dalgası olarak yayılıyor. Sizin bu coşkunuz, sizin bu heyecanınız gönül coğrafyamızın yüz yıllık hasretini dindiriyor.

Sizin bu motivasyonunuz, heyecanınız Gazze’de, Kudüs’te, Refah’ta feryat eden Filistinli kardeşlerimize umut veriyor.

Ben bir kardeşiniz, bir evladınız, bir hemşehriniz olarak sizlerle gurur duyuyorum. İyi ki varsınız diyorum.

Kısmetli dava arkadaşlarım ben ülkemizin 72 ayrı noktasında meydana gelen ve vatandaşlarımızı endişeye sevk eden yangınlar nedeniyle milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, sıcak ve rüzgar uyarısına devam ediyor. Aşırı sıcaklarda ufak bir ihmal bile yeni yangınlara sebebiyet verebilir. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda özellikle çok duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bununla mücadele etmek adına hepimizin hassasiyetini en üst noktaya çıkarması çok önemli.

Bakanlık olarak tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Gelişmeleri an be an takip ediyorum. Yangınların kontrol altına alındığı noktalarda da bizzat bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle hasar tespit çalışmalarını başlattı ve afette evleri etkilenen vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızlıca tespitlerimizi yapacağız ve yaraları süratle saracağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.