Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A’nın kapsama alanı mevcut uyduların ötesine erişim sağlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz haftasında fırlatılması planlanan Türksat 6A’nın 4,5 milyarlık bir nüfusa erişim sağlayacağını duyurdu.

Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A’nın kapsama alanı mevcut uyduların ötesine erişim sağlayacak
Yayınlama: 31.05.2024
7
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TÜBİTAK UZAY liderliğinde, TUSAŞ, ASELSAN, CTECH iş birliğiyle geliştirilen ve 8 Temmuz haftasında fırlatılması planlanan Türksat 6A'nın 4,5 milyarlık bir nüfusa erişim sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin, şu ana kadar ürettiği en yüksek değere sahip milli teknoloji platformunu devreye almak için gün saydığını vurgulayan Bakan Kacır, “Daha önce yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydularını kendi kabiliyetleriyle geliştirme imkanını elde eden ülkemiz, tüm kritik bileşenleri yerli olarak üretilen TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak. Hem sivil hem askeri iletişim için kullanılacak ve 15 yıldan daha uzun bir süre yörüngede görev yapacak olan yerli haberleşme uydumuz, ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olmasının yanı sıra, bundan sonra gerçekleştireceğimiz uydu ve uzay projelerine büyük katkılar sunacak.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.