Bakan Kacır: Türkiye Teknoloji Merkezi birçok Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin, sürdürülebilir itki dahil birçok ileri teknolojiye dayalı Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Bakan Kacır: Türkiye Teknoloji Merkezi birçok Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacak
Yayınlama: 07.06.2024
7
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türk havacılık sanayiine ciddi katkılar sunan GE AeroSpace'in Türkiye'nin nitelikli insan kaynağına, katma değerli üretim ve teknoloji geliştirme vizyonuna inanarak Türkiye’deki operasyonlarını güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu.

Dünyanın önde gelen firmalarının yenilikçi Ar-Ge çalışmalarını Türkiye'de gerçekleştirmesi için hayata geçirilen TÜBİTAK Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destek Programıyla da desteklenen GE AeroSpace’in Türkiye Teknoloji Merkezi'nin yeni yerleşkesinin açılışını yaptıklarını belirten Kacır, şunları söyledi:

“Bakanlık olarak Ar-Ge merkezi statüsü verdiğimiz, GE AeroSpace'in küresel ölçekteki beş mühendislik merkezi arasında yer alacak Türkiye Teknoloji Merkezi, sürdürülebilir itki dahil birçok ileri teknolojiye dayalı Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. 440’ın üzerindeki araştırmacıyı bir araya getirerek ülkemizin motor teknolojilerinde yenilikçi çalışmalarına ivme kazandıracak. Genç, yetenekli ve rekabetçi iş gücü, modern teşvik sistemi, iş yapma kolaylığı sağlayan mevzuat altyapısı ile Türkiye, uluslararası yatırımcıların sağlam ve dayanıklı yatırım ortağı olmaya devam edecek.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.