Bakan Kacır: Türkiye haberleşme uydusu üreten 11 ülkeden biri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz haftasında fırlatılması planlanan 4,2 ton ağırlığındaki TÜRKSAT 6A’nın dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta yer sabit yörüngede görev yapacağını söyledi.

Bakan Kacır: Türkiye haberleşme uydusu üreten 11 ülkeden biri
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte TUSAŞ Uçuş Alanı’nda TÜRKSAT 6A’yı fırlatma alanına uğurlama törenine katıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kacır, burada yaptığı konuşmada, savunma sanayiinde olduğu gibi uzay teknolojilerinde de insan kaynağına yatırım yaparak, Ar-Ge ve inovasyon altyapılarını güçlendirerek yerlileşme ve millileşme hamlesine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Önce BİLSAT uydusuyla, sonra RASAT, GÖKTÜRK uydularıyla elde edilen gözlem uydusu üretme kabiliyetini metre altı çözünürlüklü milli görüntüleme uydusu İMECE ile taçlandırdıklarını hatırlatan Kacır şunları söyledi:

“Uydumuz bünyesindeki yazılımların tamamen yerli imkanlarla geliştirilmesi, entegrasyon ve test faaliyetlerinin ülkemizde yürütülmesi sayesinde yakaladığımız yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranı bizim için iftihar kaynağıdır. Bugüne kadar haberleşme uydularını yurtdışı firmalardan temin eden ülkemiz, TÜRKSAT 6A ile birlikte haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacaktır. Uydu teknolojilerinde bugüne dek elde ettiğimiz Ar-Ge ve üretim kabiliyetimizi ticarileştireceğiz. Ülkemizin stratejik güvenliği için Milli uydu markamızı oluşturacağız. Uydu üretimi ve geliştirme sürecinde elde ettiğimiz teknolojik yetkinlikler, operasyonel kabiliyetlerden Ay Misyonumuzda yararlanacağız.” 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.