Bakan Kacır: Türkiye, bayraktar rol üstlenmeye hazır konumdadır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Global Liderler Zirvesi’ne video mesajla katıldı.

Bakan Kacır: Türkiye, bayraktar rol üstlenmeye hazır konumdadır
Yayınlama: 18.09.2024
1
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, güçlü insan kaynağı ve teknoloji geliştirme altyapısıyla, her geçen gün daha da büyüyen girişimcilik ekosistemiyle, insanlık yararına teknoloji anlayışıyla bayraktar rol üstlenmeye hazır konumdadır.” dedi.

Global Liderler Zirvesi 2024 “Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek” temasıyla Çırağan Palace Kempinski’de başladı. Bakan Kacır, iş dünyasının önde gelen aktörlerini bir araya getiren zirveye video mesajla katıldı. Dördüncü Sanayi Devrimi çağında, inovasyon odaklı yaklaşımlarla sosyal hayattan iş dünyasına, üretim modellerinden tüketici davranışlarına tüm alanlarda değer üretiminin yeniden şekillendiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Dijital dünyadaki bu paradigma kırılmalarının sonucu olarak; iş süreçlerinin değiştiğine, üretim modellerinin geliştiğine ve tüketici davranışlarının çeşitlendiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Yenilikçi teknolojiler arasında yerini alan yapay zekanın geniş ve yaygın kullanımıyla birlikte iş süreçleri güçlü şekilde değişime uğruyor. Yapay zekanın kuantum hesaplama ve biyoteknoloji gibi derin teknolojilerle iç içe gelişmesi mevcut ve potansiyel etkilerini üssel olarak artırıyor.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.