Bakan Kacır, Samsun’da Model Fabrika açılışına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun’da Model Fabrika açılışına katıldı.

Bakan Kacır, Samsun’da Model Fabrika açılışına katıldı
Yayınlama: 06.09.2024
0
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, model fabrikalarla sanayicileri ve emekçileri, yalın üretim ve dijital dönüşümle buluşturduklarını belirterek, “İlkini 2018 yılında Ankara’da faaliyete aldığımız Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezlerimizin, yani model fabrikalarımızın sayısını kısa dönem içinde 10’a çıkardık. Bugüne kadar model fabrikalarımızda 508 öğren-dönüş programı düzenledik. 170 yalın proje uygulama çalışması gerçekleştirdik ve 3 bine yakın firmamıza eğitim verdik. Verdiğimiz bu desteklerle, eğitimlerle firmalarımızı sanayinin dijitalleşme yolculuğuna hazırladık. Böylece sanayicilerimizin verimliliklerinde yüzde 76’ya varan artış, üretim sürelerinde ortalama yüzde 34 düşüş ve üretimlerinde yüzde 140’ı bulan artış elde ettiklerini memnuniyetle ifade etmek isterim. Kurulum çalışmaları devam eden 5 yeni model fabrikayla bu örnek tesislerin sayısını 15’e çıkaracağız ve sanayimizin dijital çağa adaptasyonunu güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Kacır, Samsun’da Model Fabrika Açılışına katıldı. Kacır, son 22 yılda hayata geçirdikleri; yatırım, üretim, istihdam ve kalkınma hamleleriyle daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Bağımsızlığın, büyümenin, kalkınmanın yapı taşlarından sanayi ve teknolojide her geçen gün yükselen bir ivmeyle yollarına devam ettiklerini söyledi.

Kacır konuşmasında şunları söyledi:

“Son 22 yılda sanayi sektöründe çalışan sayımızı 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine çıkardık. Organize sanayi bölgelerimizin (OSB) sayısını 191’den 360’a yükselttik. Kurduğumuz 45 endüstri bölgesini Türkiye’nin üretim üsleri hâline getirdik. Eş zamanlı olarak ülkemizin küresel üretim üssü rolünü güçlendirecek, katma değerli, rekabetçi ve sürdürülebilir üretim altyapımızı bir üst lige taşıyacak dijital dönüşüm atılımlarını hayata geçiriyoruz. 

Yüksek teknoloji yatırımları için Ar-Ge’den seri üretime uçtan uca bütüncül bir destek mekanizması sunan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programımızın dijital dönüşüm çağrısıyla dijital dönüşüm alanında öncü ve yenilikçi 36 projeyi uçtan uca destekliyoruz. Yakın zamanda ilan ettiğimiz Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı’yla da iklim teknolojilerinden malzeme teknolojilerine, biyoteknolojiden bilgi ve iletişim teknolojilerine paradigma değişimlerinin yaşandığı birçok alanda yeni yatırımlara öncülük ediyoruz. 13 Eylül’e kadar başvuruların açık olduğu çağrıya Samsunlu sanayicilerimizi de davet ediyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.