Bakan Kacır, öğrencileri TÜBİTAK Fen Lisesi’nin yetenek sınavına davet etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri, TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavına davet etti.

Bakan Kacır, öğrencileri TÜBİTAK Fen Lisesi’nin yetenek sınavına davet etti
Yayınlama: 01.07.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yapılarak hayata geçirilen 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı başvurularına 28 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapan öğrenciler, 7 Temmuz 2024 Pazar günü 10.00-11.40 saatleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde bulunan 25 sınav merkezinde sınava girebilecek.

Bakan Kacır’dan çağrı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri, burs, yurt ve staj programlarının olduğu, aynı zamanda TÜBİTAK Laboratuvarlarını kullanma fırsatı tanınan TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavına davet etti.

Bakan Kacır, paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Yarınlarımız için büyük bir adım attık. Milli Eğitim Bakanlığı’mızla iş birliği içinde, TÜBİTAK’ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile hayata geçirdiğimiz TÜBİTAK Fen Lisesi’nde her öğrencimize; burs ve yurt imkanı, uzman akademik kadrodan ders alma ve TÜBİTAK Laboratuvarlarını kullanma fırsatı, yabancı dil eğitimi ve staj programları sunuyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.