Bakan Kacır: GE AeroSpace Türkiye Teknoloji Merkezi’ni Bakanlık olarak destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi’nin, sürdürülebilir itki de dahil birçok ileri teknolojiye dayalı araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ev sahipliği yapacak yeni yerleşkesinin açılışını yaptı.

Bakan Kacır: GE AeroSpace Türkiye Teknoloji Merkezi’ni Bakanlık olarak destekleyeceğiz
Yayınlama: 07.06.2024
1
A+
A-

Bakan Kacır, İstanbul’da GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi’nin açılışını yaptı. Merkezin; Türkiye’yi kritik teknolojilerde üretim üssü olma hedefine bir adım daha yaklaştıracağını belirtti.

Merkezin, Türk havacılık ve uzay sanayisinin büyümesine ivme kazandırmasını temenni ettiklerini ifade eden Kacır, merkezin havacılık ve uzay sanayisine, teknoloji ekosistemine ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

2002’de 1,2 milyar dolar olan Ar-Ge harcamalarını yaklaşık 10 kat artırarak ülkenin bilimsel ve teknolojik kapasitesinde büyük bir sıçrama gerçekleştirdiklerini kaydeden Kacır, ''Yatırım teşvik sistemimizde yüksek teknoloji üretimini önceledik. Ar- Ge ve yenilikçilik ile yüksek teknolojili sektörlerin sanayi üretimimizin büyümesinde öncü rol üstlenmesini sağladık.'' dedi.

''Geldiğimiz noktada ekonomimiz imalat sanayimizin güçlü katkısıyla son 15 çeyrektir kesintisiz şekilde büyüyor.'' diyen Kacır, ihracatın son 12 ayda, 260,1 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyine ulaştığını kaydetti. 

Kacır, son yıllarda inşa edilen altyapılarla ve yetkin insan kaynağıyla Türkiye'nin şirketlerinin küresel firmaların tedarik zincirlerindeki rolünü de her geçen gün perçinlediklerini belirterek, ''Bir yolcu uçağının gövdesinde yer alan tüm parçaları üretme kabiliyetine sahibiz. Dünyada uçak motoru üretebilen ve her türlü uçak motoru parçasını test edebilen altyapıya sahip sayılı ülkeler arasındayız. Havacılık ve uzay sanayimizin küresel oyuncularıyla iş birliği içerisinde inşa ettiğimiz bu altyapının önemli oyuncularından biri GE Aerospace’tir.'' dedi.

GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi'nin, sürdürülebilir itki de dahil birçok ileri teknolojiye dayalı araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ev sahipliği yapacak yeni yerleşkesinin açılışını gerçekleştirdiklerini aktaran Kacır, ''440’ın üzerindeki araştırmacıyı bir araya getirerek, ülkemizin motor teknolojilerinde yenilikçi çalışmalarına ivme kazandıracak bu merkezin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.

''GE AeroSpace'in küresel ölçekteki beş mühendislik merkezi arasında yer alacak GE AeroSpace Türkiye Teknoloji Merkezi’ni de Bakanlık olarak Ar-Ge merkezi statüsü ile destekleyeceğimiz müjdesini de burada ilk kez paylaşıyorum.'' diyen Kacır, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

''Bir sonraki aşamada GE AeroSpace'in ülkemizi küresel ve bölgesel üretim üssü olarak da konumlandırması için beraber çalışmaya hazırız. Doğrudan yabancı yatırımların ülkemizin rekabet gücü kazanmasında, istihdamı artırmasında ve Ar-Ge ekosisteminin beslenmesinde kritik rol üstlendiği bilinciyle yatırımcılarımızla iş birliği içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.