Bakan Işıkhan’dan ‘ilave sağlık ücretleri’ için uyarı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Genel Sağlık Sigortalı vatandaşların özel sağlık sunucularından alınan fazla ücretleri şikayet etmeleri için çağrı yaptı.

Bakan Işıkhan’dan ‘ilave sağlık ücretleri’ için uyarı
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Işıkhan, sağlık hizmetleri için Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlardan talep edilen ilave ücretin yasal sınırlar içinde olması gerektiğini belirterek, söz konusu ücretin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamını aşması durumunda şikayetçi olunmasını istedi.

Bakan Işıkhan açıklamasında “Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlarımız sağlık hizmeti alırken talep edilen ilave ücretin yasal sınırlar içinde olması gerekmektedir. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumumuz hassasiyetle hareket etmekte olup tespit edilen usulsüzlüklere cezai işlem uygulamaktadır. SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularından alınan ilave ücretin SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) kapsamını aşması durumunda vatandaşlarımızın şikayet başvurularını; Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CİMER üzerinden yapmalarını talep ediyoruz. Bakanlık olarak konuyu hassasiyetle takip ediyoruz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.