Bakan Işıkhan: SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hakkında öne sürülen birtakım iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan: SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir
Yayınlama: 25.07.2024
2
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan prim borçları ile ilgili CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmek gerektiğini belirterek “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi” dedi.

Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL'ye ulaştığını ve bu borçların yüzde 67,7’sinin tek başına CHP’li belediyelere ait olduğunu vurgulayan Işıkhan, şunları söyledi:

“SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 751 milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır. Dolayısıyla “seçim oldu” diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur. CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor.”

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi açıklayan Işıkhan, şu verileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5,7 milyar TL, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5,3 milyar TL, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar TL, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar TL,Şişli İlçe Belediyesi'nin 1,8 milyar TL borcu bulunuyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.