Bakan Işıkhan: İşsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesinde olduğunu açıkladı.

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesinde
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesinde olduğunu vurgulayarak “Son 12 aydır tekli hanelerde gerçekleşen işsizlik oranı; bir önceki aya göre 0,1 puan azalış ile yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti” dedi.

İşsiz sayısının bir önceki aya göre 18 bin, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 484 bin kişi azaldığını belirten Işıkhan, şunları aktardı:

“İstihdamı destekleyen politikalarımızın sonuçlarını her geçen gün daha iyi şekilde görmeye devam ediyoruz. İstihdam sayımız 2024 yılı Nisan ayında; bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin artarak 32 milyon 618 bin kişi, istihdam oranı ise 1,1 puan artarak yüzde 49,5 oldu. Son dönemlerde tarihi zirvelere ulaşan istihdam oranlarımızda gençlerin ve kadınların daha fazla pay aldığını da görüyoruz. Kadınlarda istihdam oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan artış gösterdi. İşsizlik oranı ise aynı döneme göre 2,9 puan azaldı.”

Bakan Işıkhan, Orta Vadeli Program (OVP) ve 12'inci Kalkınma Planı doğrultusunda ileriki dönemde de ekonomik istikrarı ve vatandaşların kalıcı refahını sağlayan politikalar ile istihdamı önceleyen adımlar atmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.