Bakan Işıkhan, G20 üyesi ülkelerin Çalışma ve İstihdam Bakanları’na hitap etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Teknolojinin Herkesin Yaşam Kalitesinin Artırılması Aracı Olarak Kullanılması” konusunda G20 üyesi ülkelerin Çalışma ve İstihdam Bakanları’na hitap etti.

Bakan Işıkhan, G20 üyesi ülkelerin Çalışma ve İstihdam Bakanları’na hitap etti
Yayınlama: 26.07.2024
2
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı kapsamında G20 Brezilya Dönem Başkanlığı’nın öncelikleri arasında yer alan “Teknolojinin Herkesin Yaşam Kalitesinin Artırılması Aracı Olarak Kullanılması” konusunda G20 üyesi ülkelerin Çalışma ve İstihdam Bakanları’na hitap ettiğini açıkladı.

Türkiye olarak, özellikle son 22 yılda işgücü piyasasındaki teknolojik gelişmelerden yararlanmayı ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesini gündemin en ön sıralarına koyduklarını belirten Bakan Işıkhan, şunları ifade etti:

“Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sonucunda rekor düzeyde istihdam oranlarına ulaştık ve işsizlik oranını son 10 yılın en düşük seviyesine indirdik. İşgücü ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesinde yeni teknolojilerin olanaklarından faydalanmaya devam edeceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.