Bakan Işıkhan: Deprem bölgeleri için mücbir sebep hali 30 Kasım’a kadar uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sona eren mücbir sebep halinin 30 Kasım’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Işıkhan: Deprem bölgeleri için mücbir sebep hali 30 Kasım’a kadar uzatıldı
Yayınlama: 03.09.2024
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona eren mücbir sebep halinin 30 Kasım tarihine kadar uzatıldığını duyurarak şunları söyledi:

“Söz konusu il ve ilçelerimizdeki iş yerlerimiz, sigortalılarımız ve genel sağlık sigortalılarımızın mücbir sebep sona erme tarihine kadar vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin, 16 Aralık tarihine kadar Kuruma verilmesi halinde, bu bilgi, belge ve beyannameleri yasal süresi içinde verilmiş sayılacaktır.”

2023 yılı Ocak ila Aralık, 2024 yılı Ocak ila Ekim aylarına ilişkin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri/Aylık Prim ve Hizmet Bildirgeleri 31 Ocak 2025 tarihine kadar Kuruma verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş olacağını bildiren Işıkhan, “6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları 31 Aralık 2024 tarihine kadar, 2023 yılı Ocak ila Aralık, 2024 yılı Ocak ila Ekim aylarına ait prim borçları ise gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 2 Haziran 2025 tarihine (bu tarih dahil) kadar ertelenmiştir” dedi.

Bakan Işıkhan, ödeme vadesi geçmiş borçları, çeşitli kanunlar uyarınca yeniden yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 06 Şubat 2023 ila 30 Kasım 2024 tarihleri arasında sona eren taksitlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödeyebilmelerinin sağlandığını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“İşveren borçları yönünden 6/2/2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş borçlar için 31/12/2024 tarihine (bu tarih dahil), 6/2/2023 ve sonrası erteleme kapsamına alınan borçlar için 2/6/2025 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvuru yapılması ve ilgili mevzuat kapsamında belirtilen diğer şartların sağlanması kaydıyla faiz alınmaksızın 24 aya kadar taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Sigortalılarımızın ve hak sahiplerinin borçlanma ve ihya kapsamındaki borçlarının ödenmesi, kontrol muayene tarihleri gibi uygulamalardan sorunsuz şekilde yararlanmaları için belirlenen yeni mücbir sebep tarihine göre ödeme süreleri güncellenmiştir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.