Bakan Güler: Türkiye daima Kıbrıslı kardeşlerinin yanında yer aldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da teşrifleriyle Milli Savunma Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci Yılı Paneli’ne katıldı.

Bakan Güler: Türkiye daima Kıbrıslı kardeşlerinin yanında yer aldı
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar’ın da teşrifleriyle gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci Yılı Paneli’ne katıldı.

Milli Savunma Üniversitesi’nde gerçekleştirilen panelde Bakan Yaşar Güler’in beraberinde TSK komuta kademesi de yer aldı.

Bakan Güler, Rum tarafının tüm baskı, terör ve yıldırma çabalarına rağmen Kıbrıs Türkü’nün, Ada’daki varlığını ve kazanılmış haklarını muhafaza etmek için destansı bir mücadele verdiği, bağımsızlık iradesinden asla ödün vermediğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Türkiye de, bu haklı mücadelesinde, daima Kıbrıslı kardeşlerinin yanında yer almıştır. Bu kapsamda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle omuz omuza gerçekleştirdiğimiz ve birlikte şehitler verdiğimiz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı, şanlı tarihimizde ayrı ve önemli bir yer tutmaktadır.”

“Kıbrıs bizim milli davamız”

Kıbrıs meselesinin kendileri için bir sorun değil, milli dava olduğunu ifade eden Bakan Güler, “50 yıllık süreçte yaşananları analiz ettiğimizde; Kıbrıs Barış Harekatı’nın soydaşlarımızın bağımsızlık mücadelesinde ne denli önemli olduğunu çok daha iyi anlayabiliyoruz. Türkiye, o günden bugüne kadar, Ada’da barış ve istikrarın sağlanması için her türlü gayreti göstermiştir, göstermeye devam etmektedir.” diye konuştu.

Bakan Güler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ada’daki dengeyi bozan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelik tehdit oluşturan faaliyetlerine karşı gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın nedenleri, icrası ve sonuçları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ada’daki varlığının tarihi, siyasi, politik, uluslararası hukuk ve toplumsal yönlerinin etraflıca ele alınması, bu konudaki milli tezlerin en güçlü argümanlarla ortaya konulmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Bakan Güler, “Bu kapsamda burada bulunan değerli bilim insanları başta olmak üzere akademi camiamıza, önemli sorumluluklar düştüğünü belirtmek isterim.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada Kıbrıs Barış Harekatı’na biraz daha geç kalınması halinde Kıbrıs'ta kurtarılacak bir ortamın bulunamayacağını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.