Bakan Güler: Türk milletinin bileğini kimse bükemez

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’yı ziyaret eden Karabağ şehitlerinin ailelerini Milli Savunma Bakanlığı’nda ağırladı.

Bakan Güler: Türk milletinin bileğini kimse bükemez
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile Ankara’yı ziyaret eden Karabağ şehitlerinin ailelerini Milli Savunma Bakanlığı’nda ağırladı.

Bakan Güler, şehitlerin ailelerine hitaben yaptığı konuşmada “Sizlerin kahraman evlatları ve eşleri, şanlı Azerbaycan ordusunun yiğit askerleri; büyük bir azim, inanç ve cesaretle varını yoğunu ortaya koyarak şanlı bir destan yazmış; Türk’ün gücünü ve kudretini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.”

Şehitlerin ve gazilerin cesaret ve yüksek özverisinin asla unutulmayacağını, daima minnet ve şükranla hatırlanacağını dile getiren Bakan Güler,  “Şu hususu da çok iyi biliyoruz ki, vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığı gösteren, yiğitlik timsali olan bu kahramanları yetiştiren siz değerli ailelerimiz oldukça, Türk milletinin bileğini kimse bükemez.” dedi.

Bakan Güler, “Türkiye ve Azerbaycan; tarihsel, kültürel ve kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı olan iki devlet, tek millettir. Tarih boyunca sevinç ve kederi birlikte yaşayan bu iki kardeş devlet, zorlu zamanlarda birbirine destek olmuş, her ne olursa olsun omuz omuza durmuştur. Nitekim şehitlerimizin arasında Türkiye’deki harp okullarımızdan ve akademilerimizden mezun olan kahramanlarımızın da bulunması, bu kardeşliğimizin en açık nişanesidir.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.