Bakan Güler, Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Bakan Güler, Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı
Yayınlama: 31.05.2024
7
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Güler, Türkiye’nin; köklü tarihi, stratejik konumu, büyük ve güçlü ordusu, her alanda sahip olduğu imkan ve yeteneklerle dünyada söz sahibi ülkelerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Son yıllarda, uluslararası arenada müzakere masalarının ve güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline gelen ülkemiz, geleceğe daha büyük hedeflerle ve emin adımlarla yürümektedir. Dolayısıyla ülkemizin huzur ve güvenliği için kahraman ordumuzun da daima güçlü ve etkin olması bir tercih değil, zorunluluktur.”

Bakan Güler, Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Bakan Güler, havacılık eğitiminin zor ve uzun, tecrübesinin çok değerli bir meslek olduğunu ifade ederek, “Ancak sizler, bu mesleği yaşam tarzı haline getireceksiniz. Unutmayınız ki envanterimizdeki silah sistemlerimiz ne kadar gelişmiş olursa olsun, onları kullanan sizlersiniz. Bu açıdan sizlerin bireysel ve mesleki kabiliyetleri hava gücümüzün etkinliği açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu stratejik vizyonla yerli ve milli savunma sanayisinde çok büyük aşamalar katedildiğini söyleyen Bakan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Birbirinden değerli ve kritik projeleri hayata geçiren Türk savunma sanayimiz; karada ve denizde olduğu gibi hava sistem ve platformlarında da büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Temel eğitim ve hafif taarruz uçağımız ‘HÜRKUŞ’ jet eğitim uçağımız ‘HÜRJET’ genel maksat helikopterimiz ‘GÖKBEY’ ile Savunma sanayimizin ulaştığı üstün seviyeyi ortaya koyan 5’inci nesil, ilk yerli-milli savaş uçağımız KAAN, ülkemizin hava platformlarındaki büyük atılımlarının en somut göstergeleridir.”

Bakan Güler, Pilotaj Mezuniyet Töreni’ne katıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.