Bakan Fidan: Türkiye, her zaman olduğu gibi süreci kolaylaştırmaya hazırdır

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’nde konuştu.

Bakan Fidan: Türkiye, her zaman olduğu gibi süreci kolaylaştırmaya hazırdır
Yayınlama: 15.06.2024
2
A+
A-

Bakan Fidan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Önümüzde Ukrayna Barış Planı var. Rusya da kısa bir süre önce kendi şartlarını paylaştı. İçeriğiyle öne sürülen koşullardan bağımsız bir şekilde bunların önemli adımlar ve umut ışığı olduğunu düşünüyoruz.

Ancak iki taraf da diğer tarafın attığı adımların daha geniş kapsamlı savaş çabalarının bir uzantısı olduğunu düşünüyor. Bu konferans, köprüden önceki son çıkış olabilir.

Çatışmanın diğer tarafı olan Rusya da salonda bulunsaydı bu zirve daha sonuç odaklı olabilirdi. Halihazırda uygulanmakta olan tedbirleri güçlendirmek için diplomasi ve müzakereleri kullanan kapsamlı ve kapsayıcı bir stratejiye giderek daha fazla ihtiyaç duyulduğunu inanıyoruz.

Türkiye, en başından beri diplomatik çabalara aktif olarak katılım göstermektedir.

Türkiye, her zaman olduğu gibi süreci kolaylaştırmaya hazırdır. Kapsayıcı niteliği, Tahıl Girişimi’ni başarılı ve benzersiz kılmıştır. Her iki taraf için de öngörülebilirlik sağlamış ve deniz ihracatı için seyir güvenliğini temin etmiştir.

Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına olan desteğini kararlılıkla sürdürmektedir. Barış vizyonumuz; gerçekçi, kapsayıcı ve uygulamaya yöneliktir. Bu amaçla ileriye dönük bir yol oluşturmaya kararlıyız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.