Bakan Fidan: Filistin’i tanımaları için ülkelere çağrıda bulunuyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı açılışında konuştu.

Bakan Fidan: Filistin’i tanımaları için ülkelere çağrıda bulunuyoruz
Yayınlama: 08.06.2024
4
A+
A-

D-8 ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı Olağanüstü Gazze Zirvesi için bugün İstanbul'da toplanıyor.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Fidan'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Her noktada iş birliğimizin beyanı ile Filistin halkının haklarını güvence altına almak için çalışıyoruz. Hiç şüphemiz yok ki Gazze’deki bu katliamı gerçekleştirenler bir gün hesap verecekler. Filistin’i barışçıl geleceği yanında duranlar kazanacaklar biz bunu gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz.

Başlangıçtan itibaren iki devletli ve bağımsız egemen toprak bütünlüğü olan 1967 sınırları içerisinde başkenti Kudüs olan bir Filistin devletini desteklemeye devam ettik. Bugüne kadar 148 ülke Filistin devletini tanıdı. İspanya, Norveç, İrlanda ve en yakın geçmişte Slovenya’nın katılmasıyla yüzlerce ülke bu tarihi adaletsizliğe karşı durdu. Geri kalan ülkelerde eminim ki bunu takip edecekler.

Biz bu noktada Filistin Devletinin tanınması için diğer ülkelere çağrıda bulunuyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu çağrıya kulak vermeli. Bir ülkenin esiri olmaktan çıkmalı.

İsrail her zaman ateşkes çabalarını manipüle eden ve reddeden taraf oldu. Adil ve kalıcı çözüm daimi ateşkes kurulunca olacaktır.

Bağımsız ve egemen Filistin devletinin kurulmasından başka seçenek yoktur.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.