Bakan Ersoy’dan FTI açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, FTI’nın dünya genelinde operasyonlarını durdurma kararının ardından açıklama yaptı.

Bakan Ersoy’dan FTI açıklaması
Yayınlama: 08.06.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden FTI'nın dünya genelinde operasyonlarını durdurma kararı alması sonrası mağduriyet yaşanmaması için alınan önlemleri kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'de tatilde bulunan 25 binden fazla FTI misafirinin ülkelerine dönüşleri, herhangi bir mağduriyet yaşanmadan ve büyük ölçüde sorunsuz bir şekilde organize edildiğini belirten Ersoy, “Bu süreçte yapıcı bir şekilde yaklaşan ve iş birliği yapan başta FTI Türkiye çalışanları olmak üzere, konaklama tesisleri, transfer şirketleri, hava yolu firmaları ve kamu görevlilerine teşekkür ederiz” dedi.

Bakan Ersoy, FTI bünyesinde bulunan ve ileriye dönük 400 bin ziyaretçi rezervasyonunun minimum iptalle Türkiye'ye yönlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını duyurarak şunları söyledi:

“Bu kapsamda, firmaya atanan kayyum heyeti ve bu rezervasyonlara talip olan, aralarında Türk kökenli operatörlerin de bulunduğu Almanya’nın önde gelen tur operatörleri ile görüşmeler tamamlanmıştır. Dün itibariyle de Bakanlık ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) olarak Almanya genelinde mevcut kampanyalarımıza ek olarak yoğun ve uzun süreli bir tanıtım kampanyası başlatılmıştır. Bu gelişmelerin sonucu olarak, aldığımız bilgilere göre FTI misafirlerinin ileriye dönük Türkiye rezervasyonları büyük oranda gerçekleşmeye devam etmektedir.”

Firma yetkililerinin Türkiye genelinde işletmelerden olan alacaklarının işletmelere olan borçlarından çok daha fazla olduğunu sözlü olarak ifade ettiklerini ve bu konudaki mutabakat sürecinin sürdüğünü bildiren Ersoy, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç olarak, krize tatilde yakalanan misafirlerin seyahat süreçlerinin diğer ülkelere nazaran sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş olması ve tur operatörleri ile başlattığımız yeni kampanyanın olumlu etkisi ile süreci Türkiye olarak çok az kayıpla kapatacağımızı öngörmekteyiz. Sezon başında belirlediğimiz 7 milyon Alman ziyaretçi hedefini yakalayacağımızı tahmin ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.