Bakan Ersoy: Bu etkinliklerin her biri çok önemli ve çok değerli

FATMA ELİF BEYHAN – 31.05.2024 – HİBYA – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Kültür Yolu Festivali tanıtım toplantısında açıklamalar yaptı.

Bakan Ersoy: Bu etkinliklerin her biri çok önemli ve çok değerli
Yayınlama: 31.05.2024
1
A+
A-

Bakan Ersoy'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

“2 Haziran akşamı Norm Ender, 9 Haziran’da ise Oğuzhan Koç Yunuseli Havalimanında sahne alacaklar.

Yunuseli dışında farklı sahnelerde de halk müziğinden tasavvuf musikisine kadar farklı nice ses ve name bursa da yankılanacak.

Ayrıca Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze bağlı koro ve topluluklar da festivalimizde sahrn alacaklar. Müziğin çeşitliliğine resimden sanata el sanatlarından arkeolojiye uzanan sergilerimizin çeşitliliği eşlik edecek.

Yapay zeka destekli dijital sanat uygulamalarının yer aldığı Atatürk Kültür Yolunda sergisiyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere rehberlik ederken Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğini gözler önüne seriyor olacağız. Herkesin görmesi gerek bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Elbette tiyatro sahneleri de festivalimiz dahilinde sanatseverlerimiz için perdelerini açacaklar.

Bursa’nın hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde Türk tiyatrosunun öncü şehirlerinden biri olduğunu da bu vesileyle hatırlatmak isterim. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe oynayan muhteşem performanslarıyla Bursalı sanatseverler farklı dünyalara şahitlik edecekler.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin mümkün olduğu ölçüde kültürümüzün bütün unsurlarına yer veren, bunları insanlarla buluşturan, dinlemenin ve seyretmenin yanında deneyimlemenin, anlamanın ve öğrenmenin de olduğu bir platform olmasını istedik. Söyleşi ve atölye etkinliklerimiz bu yüzden var ve bundan dolayı çok önemliler.

Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Ahmet Mekin, Selma Güneri ve Yusuf Sezgin gibi Türk sinemasının çok değerli isimleri ile söyleşiler de bu festivalde olacak. Yine düzenlenecek söyleşi, konferans ve panellerle de zengin ve derin sohbetlerin kapılarını açıyor olacağız. Bütün vatandaşlarımızı bilgiye, öğrenmeye, paylaşmaya ve anlamaya meyleden bu sohbetlerin keyfini çıkartmasını diliyorum.

Festivalimizde Sevgievleri ve Huzurevleri sakinlerimizi 7 farklı sinema salonunda gerçekleştireceğimiz film gösterilerinde ağırlayacağız. Ayrıca engelsiz sinema kapsamında Ertuğrul 1890 sinema filminin gösterimi de festivalde yapılacak.

Geleneksel sanatlarımızla ilgili olarak da etkinliklerimiz olacak. Yaşayan Miras Ustaları Çalıştayı ve Yaşayan Miras Uygulamalı Atölyeleri bunlardan sadece ikisi.

Vatandaşlarımız daha fazla etkinlik bilgisi için sosyal medya adreslerimizi takip edebilirler. Ancak Şanlıurfa’dan sonra burada da Filistin’i konu alan etkinliklere dikkat çekmek istiyorum.

Kendisi de İsrail’in bir suikasti sonucu hayatını kaybeden usta karikatür sanatçısı merhum Naci El Ali’nin Filistin’in özgürlük mücadelesinde bir simge haline gelen çocuk karakteri Hanzala sergisi de Türk İslam Eserleri Müzesinde olacak.

Bu etkinliklerin her biri çok önemli çok değerli. Yaşanan kıyıma, insanlık suçlarına, bunların süregeldiği onlarca yıllık tarihe dair lütfen hafızamızı taze tutalım. Bu etkinlikleri her şeyden önce bu amaca hizmet edecek bir hatırlatıcı olarak görün. Gerçekler mutlaka kazanacak Filistin özgür olacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.