Bakan Bolat: Polonya’yla işbirliği, AB ile ekonomik ilişkilerimizde anahtar rol oynuyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya-Türkiye İş İnsanları Derneği (POTİAD) Başkanı Sait Büyükbayrak ve beraberindekilerle görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bolat: Polonya’yla işbirliği, AB ile ekonomik ilişkilerimizde anahtar rol oynuyor
Yayınlama: 27.05.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya-Türkiye İş İnsanları Derneği’nin başkanı Büyükbayrak ve üyeleriyle bir araya geldiklerini bildirdi.

Polonya ile ticaret hacminin 2023 yılında yüzde 14 artarak 11 milyar doları aşmasının, işbirliğinin gücünü ve potansiyelini gösterdiğini belirten Bakan Bolat, “Biz de toplantımızda; sanayi üretimi, yenilenebilir enerji ve savunma sanayi gibi alanlarda yeni iş birlikleri ve yatırım fırsatları üzerinde durarak, Polonya’daki Türk yatırımları ve müteahhitlik projelerimizin artarak devam etmesinin karşılıklı ekonomik ilişkilerimize büyük katkılar sağlayacağına inandığımızı ifade ettik.” dedi.

Bakan Bolat, Polonya ile işbirliğinin, Avrupa Birliği ile ekonomik ilişkilerde anahtar rol oynadığına dikkati çekerek, “Böylece Polonya ile ticaretimizi daha da artırmak için düzenli istişareler ve iş forumları düzenlemeye devam edeceğiz. İş dünyamızın da desteğiyle, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri zamanla daha da ileriye taşıyacağız.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.