Bakan Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı El-Khatib ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Hassan El-Khatib ile Ankara’da bir araya geldi.

Bakan Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı El-Khatib ile görüştü
Yayınlama: 04.09.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’de bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’ye Türkiye ziyaretinde eşlik eden Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Hassan El-Khatib ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 Görüşmede; ikili ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme kararlılıklarını, mevcut Türkiye-Mısır Serbest Ticaret Anlaşması’nın her iki ülkenin yararına olacak şekilde güncellenmesini, iki ülke arasında ulusal paralar ile ticaretin daha yoğun olarak yapılmasını ve karşılıklı yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi hususlarını ele aldıklarını belirten Bakan Bolat, şunları ifade etti:

“Mısırlı Bakan ile işbirliğimizi güçlendirme hedefi doğrultusunda kısa bir süre içerisinde temel gündem konularımızı ele almaya devam edeceğimiz ve iş çevrelerimizi de bir araya getirecek etkinlikler düzenlemek gibi somut adımları atmada mutabık kaldık. Bu adımların da katkısıyla, iki ülke arasında belirlediğimiz 15 milyar dolar ticaret hedefine kısa süre içerisinde ulaşacağımıza eminiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.