Bakan Bolat, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Kosova Ekonomi Forumu nedeniyle İstanbul’da olan Kosova Başbakanı Albin Kurti ile görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bolat, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü
Yayınlama: 03.06.2024
2
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile yaptığı görüşmede karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkiler ile karşılıklı yatırımlar alanında yapılabileceklerin değerlendirildiğini belirtti.

Toplantının detayları hakkında konuşan Bolat, “Görüşmemiz marjında halihazırda yürürlükte bulunan Serbest Ticaret Anlaşması’nın daha etkin hale getirilmesi, Türkiye ile Kosova arasında JETCO mekanizmasının kurulması, enerji ve müteahhitlik alanları başta olmak üzere karşılıklı işbirliğimizi daha ileri taşıyacak başlıkları da değerlendirdik” dedi.

Bakan Bolat, Kosova ile ticaret hacminin bu yıl sonunda 1 milyar dolar seviyesine ulaşacağına inandığını vurguladı.

Ardından Bolat, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile birlikte Türkiye-Kosova Ekonomi Forumu'na katıldı. Forum'da konuşma yapan Bakan Bolat, şunları söyledi:

“Kosova'nın son dönemde kaydettiği ekonomik başarılar, iki ülke arasındaki iş birliğinin potansiyelini ortaya koyuyor. Kosova’nın yeni dönemde enerji, altyapı ve çevre alanında yapacağı yatırımlarda da Türk firmalarının güçlü bir şekilde yer alabileceğini bugün ifade ettik. Kosova’nın en önemli ticaret ve yatırım ortağı konumuna sahip ülkemiz firmalarının bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de iki ülkeye önemli projeler kazandıracaklarından şüphe duymuyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.