Bakan Bolat, İstanbul E-İhracat Zirvesi’ne katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da düzenlenen İstanbul E-İhracat Zirvesi’ne katıldı.

Bakan Bolat, İstanbul E-İhracat Zirvesi’ne katıldı
Yayınlama: 04.09.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul’da düzenlenen İstanbul E-İhracat Zirvesi’ne katılarak, dijitalleşmenin dönüştürdüğü dünya ticaretinde yaşanan gelişmeleri ve e-ihracatın artan önemini ele aldı.

İlk defa düzenlenen ve iki gün sürecek zirvede, küresel erişimi ve rekabeti hızlandıran dijital pazarın sunduğu fırsatların iş dünyasıyla birlikte tartışılacağını belirten Bakan Bolat, “Zirve kapsamında fuar, panel ve çeşitli oturumlarla uluslararası alanda iş birliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyoruz. E-ihracatın genel ihracatımızdaki payı 2023 yılında yüzde 2,1’e çıkarken, dolar bazında 5 milyar doları aşmıştır. 2028’e kadar bu oranı yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Dijitalleşme ile hızla dönüşen e-ihracat sektörünün, küresel rekabeti artırırken, üreticilere, girişimcilere ve KOBİ’lere yeni fırsatlar sunduğunu vurgulayan Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak, işletmelerimizin e-ihracattaki payını artırma girişimlerine tam destek vermekteyiz. Bu alanda elde edilecek başarı, ülkemizin küresel ticaretteki konumunu daha da güçlendirecektir.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.