Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılışını yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şanlıurfa ziyareti kapsamında modernizasyonu tamamlanan Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılışını yaptı
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, Şanlıurfa ziyareti kapsamında bakanlık tarafından modernizasyonu tamamlanan Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Suriye sınırında alınan güvenlik önlemleri sayesinde bölgede hakim olan barış ve huzur ikliminin, gümrük kapılarındaki yeni hizmetlerle eklemlenerek ticari hayatın yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayacağını belirten Bakan Bolat, şunları ifade etti:

“Gümrük kapılarımız, Doğu-Batı ticaret ekseninde kara, hava, deniz ve demiryolu ticaret güzergahlarında önemli bir rol üstlenmekte ve ülkemizin ticaretine ve vergi gelirlerine önemli katkılar sağlamaktadır. 2023 yılında ülkemizin vergi gelirlerinin dörtte birinin tahsilatının gümrüklerimizden sağlanmış olması bunun en önemli göstergesidir.”

Bakan Bolat, “Şanlıurfa'mızda modernizasyonunu tamamladığımız Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın bölgemiz ticaretine ve gümrük hizmetlerimize önemli katkılar sağlamasını diliyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.