Bakan Bayraktar, Madrid’de heyetler arası görüşmeye katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İspanya’nın başkenti Madrid’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya Hükümeti Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği heyetler arası görüşmeye katıldı.

Bakan Bayraktar, Madrid’de heyetler arası görüşmeye katıldı
Yayınlama: 13.06.2024
0
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Madrid’de Türkiye-İspanya Sekizinci Hükümetlerarası Zirve Toplantısı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya Hükümeti Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği heyetler arası görüşmeye katıldıklarını bildirdi.

Zirve marjında İspanya Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Zorluklar Bakanı Teresa Ribera Rodriguez ile Enerji Dönüşümü Mutabakat Zaptı’na imza attıklarını belirten Bakan Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Mutabakat Zaptı ile yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, karbon emisyon ticareti, enerji depolama, hidrojen teknolojileri ve kritik mineraller gibi alanlarda iş birliği niyetimizi ortaya koyduk. İki ülke arasında enerji alanındaki iş birliğini daha da güçlendirecek bu anlaşma ile ülkelerimiz sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşma için bir adım daha atmış olacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.