Bakan Bayraktar, İspanya Başbakan Yardımcısı Rodriguez ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İspanya Başbakan Yardımcısı ve Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Zorluklar Bakanı Teresa Ribera Rodriguez ile görüştü.

Bakan Bayraktar, İspanya Başbakan Yardımcısı Rodriguez ile bir araya geldi
Yayınlama: 13.06.2024
1
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İspanya Başbakan Yardımcısı ve Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Zorluklar Bakanı Teresa Ribera Rodriguez ile görüşme gerçekleştirdi.

Bayraktar, “Ülkelerimiz arasında yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen, hidrokarbonlar ve madencilik alanlarında geliştirebileceğimiz iş birliklerini değerlendirdik” dedi.

Görüşmelerin ardından Bakan Bayraktar ile İspanya Başbakan Yardımcısı, Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Zorluklar Bakanı Teresa Ribera Rodriguez arasında Enerji Dönüşümü Mutabakat Zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptı kapsamında, kamu kurumları ve özel sektör arasında ortak projelerin geliştirilecek. Bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. Ayrıca, kapasite geliştirme girişimleri ve ortak çalışma grupları oluşturulacak. Bunun yanı sıra iki ülke arasında enerji politikaları, düzenlemeler ve standartlar konusunda da bilgi alışverişinde bulunulacak.

İki ülkenin enerji alanındaki iş birliğini daha da güçlendirmeyi ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedefleri için ortak bir zemin oluşturmayı amaçlayan anlaşma; yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, karbon emisyon ticareti, enerji depolama, hidrojen teknolojileri ve kritik mineraller gibi enerji dönüşümünün önemli alanlarını kapsıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.