Bahçeli: Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bahçeli: Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır
Yayınlama: 31.07.2024
2
A+
A-

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da ikamet ettiği meskun mahalde uğradığı suikast neticesinde şehit olmasının, Orta Doğu’yu saran kaosu çok daha derinleştireceğini bildirdi.

İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesinin hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracağını belirten Bahçeli, “Mezkur suikastın İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan elbette ağır sorumluluk altındadır.” dedi.

Bahçeli, Haniye suikastının çok boyutlu yansımaları ve operasyonel yankılarının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Kartlar açık oynanmaktadır. Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir. Orta Doğu’daki çatışma alanlarının kademeler halinde genişlemesi toplu ve yaygın bir savaşın adeta işaret fişeği mahiyetindedir. Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. Daha üzücü olanı ise İsrail ile Filistin arasında barış umutlarının gittikçe kösteklenmesi ve körelmesidir. Bu karanlık tablonun başta İsrail olmak kaydıyla hiçbir ülkeye faydası dokunmayacaktır.”

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye ve soykırımda hayatlarını kaybeden diğer bütün Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet niyaz eden Bahçeli, Filistin halkıyla başsağlığı dileklerini paylaştı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.