Bahar yorgunluğuna karşı zindelik formülü: Sebze-meyve-peynir

İnovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla tüketicilere kaliteli ve sağlıklı 300’ü aşkın ürün sunan Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, hemen herkesi etkileyen bahar yorgunluğunu aşmanın yollarına dikkat çekti. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, içinde bulunduğumuz dönemde sağlıklı beslenmenin kritik önemini vurguladı.

Bahar yorgunluğuna karşı zindelik formülü: Sebze-meyve-peynir
Yayınlama: 28.05.2024
0
A+
A-

İnovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla tüketicilere kaliteli ve sağlıklı 300’ü aşkın ürün sunan Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, hemen herkesi etkileyen bahar yorgunluğunu aşmanın yollarına dikkat çekti. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, içinde bulunduğumuz dönemde sağlıklı beslenmenin kritik önemini vurguladı.

İnovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla dünyanın 5 kıtasındaki tüketicilerine lezzetli ve sağlıklı ürünler sunan Türkiye’nin güçlü peynir markası Muratbey, içinde bulunduğumuz bu bahar günlerinde beslenmenin kritik önemine dikkat çekti. Hava sıcaklıklarının artmaya başlamasıyla birlikte vücudumuzun ruhsal ve fiziksel bazı değişiklikler yaşayabileceğini belirten Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Yorgunluk, halsizlik, isteksizlik, fazla uyuma isteği, eklem ağrıları gibi şikayetlerin bu dönemlerde arttığını görüyoruz. Geçiş sürecinde dengeli beslenerek vücut direncinin güçlendirilmesi oldukça önemlidir. Yaşanan sorunların kronikleşmesini önleyebilmek için sağlıklı beslenme ve düzenli uyku, kazanılması gereken alışkanlıkların başında geliyor. Bahar yorgunluğu şikayetlerinin nedenleri arasında D vitamini eksikliği de büyük yer tutuyor. Özellikle güneşten az yararlandığımız dönemlerde ve bahar aylarında D vitamini ile zenginleştirilmiş besinleri tercih ederek vücudumuzu desteklemeliyiz.” dedi.

Bahar yorgunluğuna karşı zindelik formülü: Sebze-meyve-peynir

Baharda vitamin ve mineral açısından zengin beslenmeliyiz

Bahar döneminde zinde olmak isteyenlerin her gün aynı besinleri yemek yerine beslenmelerinde çeşitlilik yapmaları, bunun için tam tahılları, kuru baklagilleri, süt-yoğurt-peyniri, özellikle mevsim meyve ve sebzelerini belirli miktarlarda tüketmeleri, haftada birkaç kez yumurta, et, tavuk ve balık yemeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Kaliteli ve sağlıklı beslenerek vücudumuzu bahara hazırlayabiliriz. Birçok hastalığı önlemede olduğu gibi doğru beslenerek, bağışıklık sistemini güçlendirerek bahar yorgunluğunun da üstesinden gelinebilir. Vücut zindeliği için yiyecekler kadar günlük alınan sıvı ya da içecekler de önemlidir. Yetişkin bireylerin su, çay, kahve, ayran, kefir, çorba vb ile günde ortalama 2-3 litre sıvı tüketmeleri önerilir. Bahar yorgunluğunun üstesinden gelebilmek için beslenme yanında kaliteli bir uyku düzenine sahip olmak ve stres kaynaklarından uzak durmak gerekir. Esneme egzersizlerinden de yararlanılabilir.” tavsiyelerinde bulundu.

Protein zengini Muratbey Plus Kaymaklı ile güçlü kaslar

Daha az tuzlu, D vitamini ile zenginleştirilmiş, prebiyotik ve whey (serum) protein içeren kaymaksı lezzet Muratbey Plus Kaymaklı peyniri  düzenli spor yapan, zinde kalmak, enerjisini yüksek tutmak isteyen herkes keyifle tüketiyor ve günlük D vitamini ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Düzenli olarak yapılan sporun çocukların kaslarını ve kemiklerini güçlendirdiğini, dayanıklılığı artırdığını söyleyen Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Kas gelişimi ve büyüme için protein ağırlıklı beslenme önemlidir. Büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin gerekli aminoasitleri içeren ve kaliteli protein olarak bilinen hayvansal kaynaklı besinleri yaşlarına uygun olan miktarda tüketmeleri gerekir.” dedi.

Düzenli spor yapmanın her yaş grubu için sağlığın anahtarı olduğunu belirten Prof. Garipağaoğlu, “Yaşa uygun olacak şekilde yapılan düzenli egzersiz kilo kontrolü sağlar, kan basıncını iyileştirir, kalp-damar hastalığı riskini azaltır ve daha birçok hastalıktan korur. Düzenli egzersiz yapan bireylerin hem besleyici hem de kas geliştirme amaçlı doğal whey proteinleri tercih etmeleri sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ideal seçimi: Muratbey Plus Kaymaklı

Muratbey Plus Kaymaklı, hem zengin D vitamini hem de doğal prebiyotik ve whey (serum)  protein içeren ilk sürülebilir peynir olarak günün her saatinde her öğünde yenilebiliyor.  Prebiyotik ve whey (serum) protein içeriğiyle bağışıklık, kas gelişimi ve sindirim sistemlerine destek olan ve aynı zamanda az tuzlu olan Muratbey Plus Kaymaklı; özellikle spor yapanlar, çocuklar, yaşlılar ve tüm sağlıklı beslenmek isteyenler için son derece değerli bir içeriğe sahip. Muratbey Plus Kaymaklı’nın 100 gramı 5 mcg D vitamini ve 700 mg. kalsiyum içerir. Türk Gıda Kodeksi'ne (TGK) göre 100 gramı günlük D vitamini ihtiyacınızın yüzde 100‘ünü karşılar. Ayrıca TGK’ya göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 88'ini ve fosfor ihtiyacınızın yüzde %93'ünü karşılar. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.