BAE: Telegram kurucusu Pavel Durov davasını yakından takip ediyoruz

Stockholm, 27 Ağustos (Hibya) – Birleşik Arap Emirlikleri, kendi vatandaşı olan Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve CEO’su Pavel Durov ‘un Fransa’da tutuklanmasının ve ilk gözaltı süresinin uzatılmasının ardından, davayı yakından takip ettiklerini açıkladı.

BAE: Telegram kurucusu Pavel Durov davasını yakından takip ediyoruz
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Aljazeera'nın haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri Fransa'ya Durov için 'tüm konsolosluk hizmetlerini' sağlama çağrısında bulunurken, BAE vatandaşlarının bakımının sağlanmasının 'en önemli öncelik' olduğunu söyledi.

Paris savcılığından yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Rusya doğumlu Durov'un, popüler Telegram uygulamasıyla ilgili 12 suç ihlali iddiasını içeren ve geçen ay açılan bir adli soruşturma kapsamında Cumartesi günü Fransa'daki Paris-Le Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındığı duyurulmuştu.

BAE Dışişleri Bakanlığı Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada Durov'un durumunu “yakından takip ettiğini” ve “Fransız hükümetinden Durov'a acilen tüm konsolosluk hizmetlerinin sağlanması için talepte bulunduğunu” söyledi.

Bakanlık açıklamasında, “Vatandaşlarla ilgilenmek, çıkarlarını korumak, işlerini takip etmek ve onlara her türlü bakımı sağlamak BAE için en önemli önceliktir” dedi
.
Rusya'da doğmasına rağmen çocukluğunun büyük bir kısmını İtalya'da geçiren Durov, BAE, Fransa, Rusya ve Karayip ada ülkesi St Kitts ve Nevis vatandaşı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.