Babacan: Yapısal reformlara ciddi bir ihtiyaç var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yunanistan’ın başkenti Atina’da DIKTIO düşünce kuruluşunun toplantısında konuştu.

Babacan: Yapısal reformlara ciddi bir ihtiyaç var
Yayınlama: 21.05.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ateşkes ve barışın zamanı geldiğinde Türkiye'nin bu özgün rolünün çok değerli olabildiğini belirterek, ''Gazze'deki savaşa bakıldığında, İsrail hükümetinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlediğini görüyoruz. Bu durum tolere edilemez.” dedi.

Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin yerel yönetimler, üniversiteler, düşünce kuruluşları, iş dünyası, sivil toplum aracılığıyla geliştirilerek iki ülkenin de yararlandığı bir ortamın yaratılabileceğini ifade eden Babacan,Türkiye ve Yunanistan'ın, iyi bir iş birliğiyle Balkanlar'ın tamamına büyük faydalar sağlayabileceğini söyledi.

“Şunu asla unutmamamız gerekiyor: Bizler NATO müttefikleriyiz. Pozitif bir gündemimiz var, potansiyeller daha da büyük. Halklarımız birbirine sahip çıkıyor. İhtiyaç anında birbirimizin yardımına koşan ilk ülke oluyoruz.” diyen Babacan şöyle devam etti:

“Ekonomi alanında yanlış insanların görevlendirilmesi ve hatalı politika tercihleri sonucunda makroekonomik dengeler büyük zarar gördü; bütün bunlar yüksek enflasyona, yüksek faiz oranlarına ve gelir dağılımının bozulmasına yol açtı. Yeni ekonomi kurmayları, bu sorunları çözmek için elinden geleni yapıyor. Maliye politikası ve para politikası tarafında önlemler alındı. Ancak yapısal reformlara ciddi bir ihtiyaç var.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.