Babacan: Sinan Ateş davasının şeffaf bir şekilde yürümesinin takipçisi olacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına katıldı.

Babacan: Sinan Ateş davasının şeffaf bir şekilde yürümesinin takipçisi olacağız
Yayınlama: 03.07.2024
4
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 90’ların karanlığının tekrarının yaşandığı bir Türkiye'yi görmek istemediklerini belirterek, ''Bu vicdanı büyük, gönlü geniş milletimiz böylesine bir süreci hak etmiyor. Biz dediğim gibi hep haktan yana, hukuktan yana, adaletten yana olacağız. Sürecin şeffaf bir şekilde ama hukuka ve adalete uygun bir şekilde yürümesinin takipçisi olacağız.” dedi.

Ayşe Ateş’in sadece eşinin mücadelesini vermediğine değinen Babacan, şunları aktardı:

''Ayşe Hanım'ın verildiği mücadele tüm devlete nüfuz eden ve devlet organlarını da kullanan bu çete ve suç örgütlerinin bundan sonraki süreçte önünün daha da mı açılacağı, yoksa artık bu yanlış gidişata dur mu denileceğinin aslında bir mücadelesi. Herkes görüyor, bütün Türkiye görüyor ki iddianame son derece yüzeysel ve asıl gerçeklerin görülmediği, asıl gerçeklerin irdelenmediği bir iddianame. Dolayısıyla eğer süreç sadece mahkemeye verilen bu iddianame üzerinden devam ederse bu davadan adil bir sonucun çıkması biraz zor gibi görünüyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.