Babacan: Asgari ücrete zam yapmamak kul hakkıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşme gerçekleştirdi.

Babacan: Asgari ücrete zam yapmamak kul hakkıdır
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Babacan, gelen davet üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Partisinin hukukçu kurmaylarıyla anayasa çalışmaları hakkında TBMM Başkanı ile istişarede bulunan Babacan, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamaya yapan Babacan, “Tüm siyasi partiler içerisinde en çok hazırlık yapan ve bu konuya en fazla zaman harcamış, emek harcamış partilerden birisiyiz” dedi.

“Görüşme işbirliği değil, diyalog temelli”

Babacan, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile yapılan anayasa görüşmesinin “işbirliği değil diyalog temelli” olduğunu vurguladı.

Demokrasi için temel hak ve özgürlükler için çok büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

“Ama bu mücadelenin esasında da diyaloğu esas alıyoruz. Yani diyalog bazlı yapıyoruz. Dolayısıyla bu diyalog bazlı çalışmamız çerçevesinde de ben yarın Sayın Özgür Özel'e bir ziyarette bulunacağım. Arkasından pazartesi günü de Müsavat Dervişoğlu'na bir ziyarette bulunacağım. Ve daha sonra da belli bir çerçevede siyasi partilerle diyalog zeminimizi sağlam bir şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olacağım.”

Babacan, asgari ücrete zammın temmuz ayında yapılmamasını “kul hakkı” olarak nitelendirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.